Coșul meu

0 produse
  • Acasă +
  • |
  • Despre +
  • |
  • |
  • blog +
  • |
Prima pagină Dezvoltare personala pentru copii

Dezvoltare personala pentru copii

3 jocuri ce vă țin în formă

Nu subestima avantajele jocurilor simple! Uneori sunt suficiente pentru a relaxa mintea într-un mod în care să n-o deconecteze de la procesele constructive. Similar, ca să te menții în formă fizică bună nu poți să alergi tot timpul: uneori e suficient doar să mergi. 

Citește în continuare →

Zootropolis

Judy nu este o prințesă. Judi este o fetiță cu un vis. Știi cum e o fetiță cu un vis? Cum privește transpusă spre obiectul dorinței sale, cu pupilele dilatate și ochii sclipind? Tu ai așa ceva acasă? Dacă da, cred că i-ar plăcea să (re)vadă Zootropolis!

 

Judy este o fetiță iepuraș din Bunny Burrows, care visează să devină polițistă în Zootropolis atunci când va crește mare. Ea visează să facă lumea un loc mai sigur pentru cei lipsiți de apărare. Singura problemă în calea obiectivului ei? Păi... n-a mai existat niciodată un iepure polițist! Ea ar fi prima!

Citește în continuare →

5 activități potrivite pentru orice vreme

Ai aflat din ultimele articole despre gândirea critică o serie de activități utile pe care copiii le pot face – împreună cu părinții – afară. Dar, pentru că a venit vremea rea, am zis să îți împărtășesc câteva activități care ajută la dezvoltarea gândirii critice și care nu sunt condiționate de capriciile vremii.

Citește în continuare →

The Tale of Despereaux

Știi cum e să-ți fie foarte Dor de ceva? Atât de Dor încât să simți că doare, că inima ți se umple de tristețe și rămâi fără aer, cufundându-te în tine? Și cum atunci întreaga lume pare să se transforme în jurul tău? Ai simțit vreodată asta?

În regatul Dor lumea s-a scufundat în tristețe, norii gri ascund soarele, pământul e însetat, oamenii sunt apatici, legea e împotriva firii, regele e scufundat în melancolie și undeva, într-o cameră din turn, prințesa încă mai privește spre lume cu speranță. Și pentru că lumea are nevoie de un erou pentru a ieși din criză, acesta se naște în cele mai incredibile circumstanțe – în orășelul șoarecilor!

Citește în continuare →

3 activități pe care le puteți face oriunde afară.

Activitățile în aer liber antrenează anumite abilități specifice gândirii critice. Însă mulți părinți se vor întreba: bine-bine, dar unde? Când eram noi copii exista spațiu, erau maidane, acum există doar străzi circulate și parcări, parcurile sunt puține, locurile de joacă la fel, iar starea lor nu e mereu cea mai potrivită. 

Citește în continuare →

How to Train Your Dragon

Adolescentul viking Hiccup/Sughiț este o rușine pentru comunitatea din care face parte și pentru stoicul său tată. Firav și nevolnic, este incapabil să lupte împotriva dragonilor ce le atacă satul și doar devine o grijă în plus pentru tatăl său, care se străduie să-l țină în afara pericolului. Subiect de glume și evitat din plin, Hiccup ar face orice să se integreze și să câștige aprobarea tatălui său. Chiar așa să fie oare?

Citește în continuare →

Explorați și profitați la maximum de mediul în care trăiți

Suntem în fața unei mari dileme: afară e periculos să te joci, dar înăuntru sunt gadgeturile. Rezistența a fost minimă la invazia tehnologiei. Mulți părinți și-au văzut copiii acasă, la calculator, consolă, sau televizor - acasă, deci în siguranță. Când invazia și-a atins apogeul, au ieșit la suprafață primele victime: diagnostice de ADHD, analfabetism funcțional, empatie scăzută, dificultăți de relaționare și în general dereglări la nivelul relațiilor interumane. Studiile nu mint, iar părinții s-au speriat. Așa s-a născut o generație de părinți care-și dorește cât mai puțină tehnologie în viața copiilor lor.

Citește în continuare →

Megamind și Metro Man, două etichete aflate în căutarea propriei identități

Megamind are locul și rolul său pe lista filmelor ce merită văzute de cei mici, iar în continuare îți voi spune de ce cred asta și cum vizionarea filmului poate stimula gândirea critică. Voi aborda interpretarea filmului din două perspective, cea a surselor de inspirație folosite pentru construirea personajelor și cea a relațiilor interumane și a rolului inteligenței emoționale.

Citește în continuare →

8 calități asociate gândirii critice

Te-ai gândit vreodată cum se manifestă gândirea critică? Oamenii de știință i-au studiat pe cei care gândesc critic și au reușit să structureze informația și să extragă un număr de opt calități asociate gândirii critice. Aceste calități, pe care unii cercetători le numesc virtuți datorită faptului că fac parte dintr-un mod de viață ce formează caracterul unui om, sunt concentrate mai mult în jurul modului de gândire (critică) a fiecăruia și mai puțin pe comportamentul avut față de alți oameni. De asemenea, aceste calități nu sunt studiate și nici clasificate drept calități morale, ci intelectuale. 

Citește în continuare →

Inside Out - un film care te întoarce pe dos!

De data aceasta vreau să vorbesc mai mult despre emoții, cum se îmbină inteligența emoțională cu gândirea critică și cum să folosești filmul ca suport pentru a dezvolta inteligența emoțională și gândirea critică a copilului tău! Așadar...

Citește în continuare →
Pagina 1 din 3
«1 2 3»