Coșul meu

0 produse
  • Acasă +
  • |
  • Despre +
  • |
  • |
  • blog +
  • |
Vezi toate articolele

Octombrie – luna gândirii critice în emilitopia!

Bună tuturor!

 

Începe octombrie, luna gândirii critice în emilitopia!

 

După cum am promis, voi publica pe blogul emilitopia.ro o serie de articole ce vizează dezvoltarea gândirii critice a copiilor. Acestea ne vor ajuta să înțelegem acest concept oarecum abstract și relativ și să-l aplicăm în viața de zi cu zi (dacă nu o facem deja).

 

Ca să știți la ce să vă așteptați (și de ce să urmăriți/susțineți activitatea de pe emilitopia printr-un like/follow), am pregătit o listă cu subiectele pe care le vom aborda. Unele sunt mai teoretice, altele mai distractive și în mod sigur toate vor conține trucuri utile pe care să le aplicați activităților de zi cu zi. ^:)

 

În general miercurea vom publica articolele de tip educativ/informațional, iar vinerea vom face o recomandare de film de animație pe care să-l vedeți împreună la sfârșit de săptămână.

 

Articolele sunt elaborate cu sprijinul soțului meu, împreună cu care am ales și filmele recomandate în continuare. Suntem mari amatori ai filmelor de animație și am descoperit o mulțime de învățături valoroase presărate prin filmele noastre preferate, pe care vrem să vi le împărtășim. Așadar, dacă vreți să completați distracția cu un strop de învățătură disimulată în și mai multă distracție, nu ratați articolele de vinerea!

 

Articolul # 1 - 7 metode de a cultiva gândirea critică, respectiv 7 exerciții care ajută copilul să-și dezvolte gândirea critică. De exemplu rezolvarea de ghicitori, metacogniția (să te gândești la cum gândești), jocurile de rol sau de tipul ”ce-ar fi dacă...”

 

Articolul # 2 Shrek

 

Articolul # 3 - Arta și gândirea critică, respectiv cum ajută contactul cu arta dezvoltarea gândirii critice și care sunt artele care favorizează gândirea critică.

 

Articolul # 4 Wall-E

 

Articolul # 5 - Abilități necesare pentru gândirea critică, respectiv ce abilități și deprinderi, trebuie să aibă sau să fie antrenate pentru ca un copil să se obișnuiască să gândească critic. De exemplu: capacitatea de identificare a situațiilor și problemelor care influențează un anumit lucru, abilitatea de cercetare (documentare, căutare a informației ajutătoare pentru a rezolva o problemă), capacitatea de deducție (pentru a identifica de exemplu neconcordanțele dintr-o situație dată) ș.a.m.d.

 

Articolul # 6 Up!

 

Articolul # 7 - Gândirea critică și gândirea creativă, respectiv care sunt asemănările și deosebirile dintre ele și cum se ajută una pe cealaltă.

 

Articolul # 8 Inside out

 

Articolul # 9 - Înclinațiile (virtuțile) gândirii critice: atenția, verificarea informației, curajul, încrederea în sine, a fi dispus să nu judeci, încrederea în rațiune etc. (bazat pe un studiu realizat la Stanford).

 

Articolul # 10Megamind

 

Articolele vor fi însoțite și de fișe pe care le puteți salva și printa, pentru a le avea la îndemână. De asemenea, dacă aveți sugestii pentru a completa lista, vă rog să le scrieți la comentarii.

 

Pe măsură ce vom avansa cu redactarea articolelor s-ar putea chiar nouă să ne mai vină idei și să aducem modificări listei, pentru a oferi informație mai consistentă și mai valoroasă.

 

Ne revedem miercuri, cu Articolul # 1 - 7 metode de a cultiva gândirea critică! - 7 exerciții care ajută copilul să-și dezvolte gândirea critică.

 

Te aștept în emilitopia!

 

Cu drag pentru tine,

Emilia

 

P.S. - nu uita, like + follow https://www.facebook.com/emilitopia/

 

 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum